Mikä ihmeen Mustikkapäät?

Mustikkapäät on TikTokista alkunsa saanut liike, joka syntyi vastaliikkeena kiusaamiselle ja negatiivissävytteiselle somekulttuurille keväällä 2020. Tavoitteemme on rakentaa positiivisempaa ja turvallisempaa some- ja nuorisokulttuuria.

Tällä hetkellä mustikkapäiden TikTok-tilillä (@mustikkapaat) on jo yli 50 000 seuraajaa ja mustikkapäät-häshtägiä käyttäneitä videoita on katsottu jo yli 20 miljoonaa kertaa!

TikTok Creator Awards Suomi by Mustikkapäät

Mustikkapäät järjestää vuosittain TikTok Creator Awards Suomi -nimisen tapahtuman, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2021. Tapahtumassa palkitaan parhaat tiktokkaajat, jotka omalla toiminnallaan luovat positiivista somekulttuuria ja tekevät kiusaamisen vastaista työtä. TikTokkaajat ja muut sisällöntuottajat toimivat esikuvina ja roolimalleina nuorille, joten heidän toiminta vaikuttaa suoraan nuorten asenteisiin.

Lisätietoa tapahtumasti löytyy tapahtuman omilta sivuilta ttca.fi.

Miten voi olla Mustikkapää?

Jokainen, joka haluaa kannattaa ja tukea aatettamme, voi olla Mustikkapää. Mustikkapäät vastustavat kiusaamista, vihapuhetta, syrjintää ja vihamielistä somekommentointia. Omalla toiminnallaan Mustikkapäät pyrkivät levittämään positiivisuutta ja luomaan iloa ympärilleen niin somessa kuin somen ulkopuolella.

Mustikkapäät koostuvat viidestä eri heimosta, joista jokainen löytää itselleen sopivimman tavan toimia mustikkapäänä. Voit kuulua samaan aikaan useampaan heimoon!

Sanansaattajat

Sanansaattaja Mustikkapäät levittävät mustikkapäiden sanomaa tekemällä sinistä sydäntä tunnetuksi mm. some-kanavien kommenttikentissä sekä kertomalla Mustikkapäistä muille.

Valonsäteet

Valonsäde Mustikkapää⁣t levittävät iloa ja piristävät muiden päivää kehuilla ja positiivisilla kommenteilla.

Supersankarit

Supersankari Mustikkapää⁣t puolustavat aktiivisesti kiusattuja ja puuttuvat syrjintään.

Rehdit

Rehdit Mustikkapää⁣t ovat kilttejä, avuliaita ja aina valmiita auttamaan apua tarvitsevia.

Vaikuttajat

Vaikuttaja Mustikkapäät ovat sisällöntuottajia, jotka vaikuttavat asenteisiin ja levittävät iloa ja Mustikkapäiden aatetta omalla somesisällöllään.


Kiitos, että olet mukana!

Saamme mielettömästi positiivista palautetta nuorilta ja tämä palaute ei koske vain meitä vaan kaikkia Mustikkapäät-yhteisön jäseniä. Jaamme palautteita ja nuorten meillä lähettämiä tarinoita nimettömästi TikTokissa.